top_banner
tagatesse

Aan de slag met Tagatose en Tagatesse

Gezond staat in het geval van Tagatose allerminst gelijk aan minder lekker of smakeloos. Dankzij de heerlijke smaak en de hoge functionaliteit kan Tagatose de kwaliteit van heel wat voedingsmiddelen verbeteren. Deze suiker kan immers zowel koud als warm verwerkt worden. Gewoon zoals u dat ook moet suiker doet. Handig. Want met veel suikervervangers is het lastig koken. Met Tagatesse kunt u niet alleen zoet, maar ook prachtig goudbruin gebak serveren.

Zelfs voor de grootste zoetekauw volstaat het om in de recepten 1 g suiker te vervangen door 0,75 g Tagatesse.

We zetten de Tagatose-producten die je voorlopig kunt verwerken, even op een rijtje:

Tagatesse, het revolutionaire zoetmiddel dat geschikt is voor alle koude en warme bereidingen. Te doseren als volgt: 75 % van gewone suiker.

TagaCao is een overheerlijke en gezonde cacaopoeder dat gebruikt kan worden in desserts of gewoon in melk.

TagaChoco is een smeuÔge chocopasta boordevol hazelnoten. Te gebruiken als topping op gebak, pancakes of als vulling in muffins.

TagaConfi is een lekker fruitige confiture met een uiterst laag calorie-gehalte (-45 % Kcal). Ook dit product is te gebruiken als topping op uw gebak, of als vulling in muffins of cake.

Recepten


Belgische wafels (25 stuks)

300 g Tagatesse - 500 g bloem - 400 g gesmolten boter - 6 eieren - bakpoeder -1 dl melk

Meng de bloem met de boter. Voeg daarna de Tagatesse, eieren, melk en bakpoeder toe. Goed mengen en bakken in een wafelijzer. Opdienen met vers fruit.

Supersnelle simpele brownie

170 g TagaCao - 70 g Tagatesse - 250 g gesmolten boter - 160 g bloem - 4 eieren - Ĺ koffielepel bakpoeder

Alles goed mengen. In een bakvorm gieten (met bakpapier bekleed). 40 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 170 graden. In stukken verdelen.

boek

Chocolademilkshake met nootjes

2 koffielepels TagaCao - 1 dl ijskoude melk - 1 el ongezouten noten naar keuze - 1 bolletje vanille-ijs

Mix de noten fijn. Voeg alle andere ingrediŽnten toe en mix alles tot een luchtig drankje.

Koffiemousse

200g mascarpone - 2 eieren - 15cl halfvette room - 4 koffielepels koffie-extract - 25g Tagatesse

Klop de eierdooiers en de Tagatesse romig. Los de koffie op in een beetje lauw water. Voeg de koffie toe en klop goed op. Roer daaronder de mascarpone. Klop de room stijf en spatel dit voorzichtig onder het mengsel. Klop het eiwit stijf en voeg toe aan de massa. Laat enkele uren opstijven in de koelkast.

Op zoek naar nog meer recepten geschreven voor Tagatesse? Kijk dan op de site van Damhert Tagatesse of in het Damhert Kookboek Lekker en Licht Desserts. In dit boek vindt u veel heerlijke recepten die uitstekend dienst doen als gebak, tussendoortjes of als dessert. Dit boek kunt u bestellen via www.dieetwebshop.nl

Duizenden andere recepten

Voor duizenden andere overheerlijke recepten van gebak, dessert en hartige gerechten, met Tagatesse, snuffel je gewoon in de kookboeken die je in huis hebt of je gaat op zoek op het Internet. Het enige wat je verder moet doen is in de receptuur de suiker vervangen door Tagatesse (75 % van de suikerhoeveelheid). Het resultaat zal even goed smaken, maar stukken gezonder zijn!

Disclaimer: De inhoud van deze site alsmede de inhoud van alle andere uitingen van Dieet Support NL BV op internet is met de grootste zorgvuldigheid samengesteld. Dieet Support Nederland kan echter geen garanties geven met betrekking tot de aard, juistheid of de inhoud van deze informatie. Dieet Support NL BV is niet aansprakelijk voor eventueel voorkomende onjuistheden of schade dan wel voor de gevolgen van het gebruik van de betreffende informatie, vrijblijvende adviezen of producten. De site is zorgvuldig opgesteld volgens de richtlijnen van Low Carb dieten. Het gebruik van de informatie, vrijblijvende adviezen of producten is geheel voor verantwoordelijkheid van de gebruiker. De eigenaren van Dieet Support Nederland kunnen nimmer verantwoordelijk worden gesteld voor schade die optreedt aan gezondheid ten gevolge van het opvolgen van vrijblijvende NIET medische adviezen en het gebruik van de producten.